Speuren in het panorama

Kijk, luister en noteer

Speuren in het Panorama van Scheveningen

Ontdek de geheimen van het Panorama van Scheveningen! De speurtocht neemt je mee langs bijzondere weetjes en details. Weet jij wie daar zit te schilderen op het strand? Wat zijn bommen? Hoeveel weegt het doek eigenlijk? De speurtocht start bovenop het platform bij het Panoramadoek. Maar eerst loop je door de donkere gang en klim je de wenteltrap omhoog en dan: Wow! Als je boven bent, sta je opeens midden in het grootste schilderij van Nederland! Vul alle 12 vragen in en ga op zoek naar de juiste oplossing. Ben je klaar? Bij de informatiebalie ligt een leuke verrassing.

De speurtocht is GRATIS verkrijgbaar bij de informatiebalie, voor kinderen van 6 - 12 jaar.

Museuminspecteur

Wat vind jij van Museum Panorama Mesdag?

Word museuminspecteur campagnebeeld van museumkids

Word Museuminspecteur!

Ben jij zelf, met je familie of met school, bij Museum Panorama Mesdag geweest? Word Museuminspecteur en laat weten wat je ervan vond! Als Museuminspecteur geef je je mening over een museum. Is er veel te doen voor kinderen? Wat vond je leuk? En wat minder? En het mooie is: er wordt naar je geluisterd!

Hoe doe je mee?

Meld je aan als museuminspecteur. Download op je tablet of smartphone de Museuminspecteurs-app, dan kun je tijdens je bezoek aan Museum Panorama Mesdag direct laten weten wat je ervan vindt.

Waarom zou je meedoen?

We zijn heel benieuwd wat je leuk vindt en wat je graag anders zou willen zien in Panorama Mesdag. Daar kunnen we veel van leren. En daarnaast kun je zelf allerlei prijzen winnen. De hoofdprijs: een jaar lang de titel ‘Museuminspecteur van het jaar’ en als VIP met je klas of je familie naar je favoriete museum.

Meer weten?

Download de app of kijk op de website van ‘Museuminspecteurs’

Hoe ging Mesdag te werk?

Stripverhaal

strip-slider.jpeg

Hoe heeft Mesdag dat gigantische schilderij eigenlijk gemaakt?

Download hier het stripverhaal gemaakt door Margreet de Heer en kom erachter!

Aap & Mol

Inkleuren maar!

Op naar het toverstrand

Geef kleur aan Aap & Mol! De vriendjes bezoeken samen Museum Panorama Mesdag in het Gouden Boekje geschreven door Gitte Spee. Hier kun je kleurplaten downloaden van hun avonturen. Deze tekeningen staan echt in het Gouden Boekje, nieuwsgierig naar meer? Lees hieronder meer over hun bezoek aan het toverstrand van Mesdag.

AapMol-Mesdag-kleurplaat-2-scaled.jpg

Kleurplaat_aap en Mol_portrait_op belvedere

Aap en Mol_kleurplaat_Mesdagzalen

Het Klokhuis

Wat is het grootSTE schilderij van Nederland?