Kinderspeurtocht

Kijk, luister en noteer!

Ontdek de geheimen van het Panorama van Scheveningen

Je staat op een duintop en kijkt uit over Scheveningen, de zee, het strand met schepen, de duinen en de stad Den Haag. Zo zag het eruit in 1880: de tijd en de mensen, alles is stilgezet. Het doek (het schilderij) is geschilderd door Hendrik Willem Mesdag. Hij werd geholpen door de schilders Mesdag - Van Houten, Breitner, De Bock en Blommers én twee schilders uit Brussel. Kijk goed rond, want hoe langer je kijkt hoe meer je ziet!

De speurtocht is voor kinderen van 6 – 12 jaar en gratis verkrijgbaar bij de entreebalie.

Stripverhaal

strip-slider.jpeg

Hoe heeft Mesdag dat gigantische schilderij eigenlijk gemaakt? Download hier het stripverhaal gemaakt door Margreet de Heer en kom erachter!

Kinderrondleiding

‘Een dagje strand in 1880’

Zelf schetsen

Het Panorama van Scheveningen is het beroemdste werk van de schilder Hendrik Willem Mesdag. Tijdens de rondleiding zien en horen de kinderen hoe Mesdag, samen met collega schilders, het Panorama van Scheveningen heeft gemaakt. De speciale rondleiding voor kinderen begint in het museum bij de vaste collectie, hier zijn de schilderijen te zien die Hendrik Willem Mesdag en Sientje Mesdag-Van Houten maakte.

Aan de hand van deze schilderijen gaan de kinderen zelf schetsen maken. Hierdoor leren zij beter naar schilderijen te kijken, bovendien worden de schetsen aan het eind van de rondleiding gebruikt om een eigen werkstuk te maken. Vervolgens worden zij rondgeleid bij het panorama. Hier wordt bijzondere aandacht geschonken aan de begrippen ruimte en perspectief. Na het bezoek aan het museum gaan de kinderen naar huis met hun eigen werkstuk!

Praktische informatie

‘Een dagje strand in 1880’, rondleiding + zelf schetsen – voor kinderen van 8 tot 12 jaar.
Per rondleiding maximaal 15 kinderen.
Duur: 75 minuten.
Kosten: € 60,- voor de rondleiding & tekenen. Dit bedrag is exclusief de kosten voor de entree à € 6,00 per kind.
Begeleiding: minimaal 2 personen, die gratis toegang hebben.

Contact: 070 – 310 66 65

reserveringen@panorama-mesdag.nl

Kinderfeest

Ben jij binnenkort jarig? Vier het in het grootste schilderij van Nederland! 

Eigen kunstwerk

Bij binnenkomst staat er limonade voor jullie klaar, natuurlijk kunnen jullie hier ook voor de jarige zingen en cadeautjes uitpakken!

Een ervaren museumdocent begeleidt het partijtje; zij vertelt een speciaal voor jullie geschreven schippersverhaal waarin de schilderijen en het panorama van meneer Mesdag een rol spelen. Daarna gaan jullie naar het panorama zelf: hier lijkt het net of je op het strand staat, maar dan het strand zoals het er heel vroeger uitzag. Nadat jullie het panorama goed hebben bekeken en geluisterd hebben naar de uitleg gaan jullie zelf aan de slag met potloden en krijtjes. Kunnen jullie ook zo’n mooi verhaal uitbeelden? Je eigen kunstwerk mag je mee naar huis nemen!

Praktische informatie

‘Maak je eigen panorama’, voor kinderen van 6 tot 10 jaar. Mogelijk op:
Woensdagmiddag 14:00 – 15:30 uur
Zaterdagochtend 10:30 – 12:00 uur
Zondagmiddag 11:30 – 13:00 uur

Museum Panorama Mesdag organiseert een onvergetelijk kinderfeestje voor € 105,00 (incl. btw en limonade. Voor max. 15 kinderen; min. 2 begeleiders, deze hebben gratis toegang).

Contact: 070 – 310 66 65

reserveringen@panorama-mesdag.nl