Toverstrand

Deel II van de avonturen

Speuren op het strand

Een grote witte meeuw heeft Aap en Mol meegenomen naar een strand waar het nooit regent: een toverstrand! Er is van alles te zien: boten die op het strand liggen, de ruiters van de cavalerie en een chic restaurant. Mol gaat op zoek naar de lieve dame die er graag zit te schilderen, maar ze is nergens te zien. Dan waait haar parasol opeens langs! Waar kan ze toch zijn?

Aap en Mol en het toverstrand

Meer Aap en Mol

Spelen, lezen, puzzelen

Gehaakte knuffels van Aap en Mol

Museumwinkel

Inmiddels hebben de vriendjes twee boekjes, een groot Gouden Boek en een doeboek. Het doeboek staat vol met puzzels en leuke raadsels van al hun avonturen. Daarnaast zijn er nog meer producten zoals vrolijke Aap & Mol knuffels, handgehaakt en fairtrade geproduceerd. Maar ook sleutelhangers en leuke kaarten zijn te vinden in de museumwinkel.

Aap en Mol schets binnenwerk

Aap en Mol aan de praat met meneer Mesdag

Gitte Spee

Over de auteur

Schrijver en illustrator

Gitte Spee schreef en tekende het verhaal over de vrienden Aap en Mol, die op ontdekkingsreis gaan door het museum en een bijzondere dag op het ‘toverstrand’ beleven.

Gitte Spee (Surabaja 1950) is een Nederlandse illustratrice en auteur van kinderboeken. Ze is geboren op Java en verhuisde op elfjarige leeftijd naar Nederland. Na een studie aan de Gerrit Rietveld Academie illustreerde ze eerst voor andere schrijvers, maar begon al snel zelf te schrijven, waaronder de series Aap & Mol, Meneer Big en Dierendorpje. Veel van haar boeken verschijnen ook in andere landen, o.a. Zweden, Frankrijk, Duitsland, Amerika, Rusland, Japan en Korea.

portret gitte spee _ aap en mol

Geef Aap en Mol kleur

Kleurplaten voor thuis

Kleurplaat van Aap en Mol

Vertalingen

Nu ook in andere talen

Engels, Duits

Hun avonturen zijn vertaald en ook in het Duits en Engels te beleven. De boekjes in verschillende talen zijn te koop in de museumwinkel in het museum en op de webshop.

Aap en mol Toverstrand ENG

De Engelse cover van Monkey & Mole on the Magic beach.

Aap en Mol in Duits en Engels bij het panorama

Het eerste Gouden Boekje: Aap en Mol in Museum Panorama Mesdag in Duits en Engels.