Mijn bezoek

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Om de hoek van het museum is een parkeergarage. De ingang met de auto is aan de Zeestraat direct naast het museum. Als u lopend de parkeergarage verlaat dan komt u uit bij de Mauritskade, vervolgens is het 300 meter lopen naar het museum om de hoek.

Let op: niet alle bussen en campers passen in deze parkeergarage, de doorrijhoogte van de parkeergarage is 1,95 m.

Kan ik gebruikmaken van een garderobe?

De garderobe is gratis en bevindt zich in de aankomsthal. Gebruik is op eigen risico, de garderobe is onbewaakt.

Tassen

Bezoekers mogen tassen van A4-formaat of kleiner meenemen in het museum. Tassen groter dan A4-formaat dienen te worden afgegeven bij de garderobe of in een kluisje geplaatst te worden. (Geen muntje nodig).

Kan ik alleen met pin of ook cash betalen?

Je kan in het museum aan de balie en in de museumshop zowel met pin als met cash betalen. Let op: Het museumcafé hanteert alleen pin-only.

Ik wil graag zonder ticket de museumshop bezoeken. Kan dat?

Je kan zonder ticket zowel het museumcafé als de museumshop bezoeken. Wil je daarna toch de rest van het museum zien? Koop dan een ticket bij de balie.

Is het museum toegankelijk met een rolstoel of rollator?

Het museum is gelijkvloers maar het panorama-platform (vanaf waar het Panorama schilderij te zien is) heeft een wenteltrap van 23 treden. De trap heeft aan beide kanten een leuning. Er is een traplift, maar omdat de trap naar het panorama een monument is, zijn de mogelijkheden beperkt. Meer informatie over de toegankelijkheid van het museum lees je hier.

Is het museum toegankelijk met een scootmobiel?

Toegang met scootmobiel is helaas niet mogelijk in het museum, wij vragen over te stappen op één van de rolstoelen van het museum.

Mag mijn hulphond mee?

Ja. Hulphonden zijn welkom, overige huisdieren niet.

Is het toegestaan om te fotograferen in het museum?

Ja, fotograferen is beperkt toegestaan. Je mag daarbij echter geen gebruik maken van flitser, selfiestick en/of statief.

Hebben jullie een audiotour?

Museum Panorama Mesdag heeft meerdere gratis audiotours, die betrekking hebben op verschillende topstukken uit de collectie en het wereldberoemde Panorama van Scheveningen. De audiotours zijn online te beluisteren via je eigen smartphone door een QR-code in het museum te activeren. Wij raden aan je eigen oortjes/koptelefoon mee te nemen. Meer informatie lees je hier.

Bieden jullie rondleidingen aan?

Jazeker. Bekijk hier alle rondleidingen. Een rondleiding moet zeker twee weken voorafgaand aan het bezoek geboekt worden. Anders kan er niet gegarandeerd worden dat er een rondleider beschikbaar is op het gewenste tijdstip/dag. Stuur een e-mail naar booking@panorama-mesdag.nl of bel naar 070 310 6665.

Is Museum Panorama Mesdag geschikt voor kinderen?

Absoluut! Speciaal voor kinderen is er speurtocht beschikbaar. De speurtocht is gratis verkrijgbaar bij de informatiebalie, voor kinderen van 6 - 12 jaar. Ook is er een familie-audiotour. In deze tour nemen Hendrik Willem en Sientje je mee langs het Panorama van Scheveningen en wijzen je op bijzondere details en vertellen je verhalen wat er allemaal te zien is.

Oh nee, ik ben mijn jas / bril / pasjes vergeten in Museum Panorama Mesdag. Wat moet ik doen?

Geen paniek, we bewaren alle gevonden voorwerpen tot je ze komt ophalen.

  • Foto: Boutique Hotel Corona Den Haag
Foto: Boutique Hotel Corona Den Haag