• Hendrik Willem Mesdag, Avondrood, 1911,detail, olieverf op doek, 126 x 101,5 cm, Museum Panorama Mesdag
Schilderij van schepen op een kalme zee in oranje en bruintinten geschilderd

Schenken

Eenmalig of periodiek

Hoe kan ik schenken?

Schenkingen en nalatenschappen zijn mogelijk via de Stichting Behoud Panorama Mesdag. De Stichting Behoud Panorama Mesdag heeft als doel het in stand houden van het museum en collectie van Panorama Mesdag en zet zich onder meer in door het werven van fondsen. Zij beheert de toegekende gelden en ziet er op toe dat deze conform doel en voorwaarden worden besteed door museum Panorama Mesdag.

Eenmalige Schenking

Met een eenmalige schenking stel u als particulier eenmalig een geldbedrag ter beschikking aan Panorama Mesdag, door middel van een gift aan de Stichting Behoud Panorama Mesdag.

Periodieke Schenking

Wilt u Museum Panorama Mesdag gedurende een langere tijd financieel steunen?
Dat is mogelijk via een fiscaal gunstige periodieke schenking. U kunt hierbij optimaal gebruik maken van fiscale voordelen die de overheid biedt. Bij deze vorm van schenken zegt u toe de Stichting Behoud Panorama Mesdag jaarlijks, voor tenminste vijf jaren, te steunen.

Sientje Mesdag-van Houten, Duinrand

Sientje Mesdag-van Houten, Duinrand, ca. 1880, olieverf op doek, 27,5 x 42 cm, Museum Panorama Mesdag

Nalaten

Legaat

Wanneer u besluit dat u na uw overlijden iets wilt nalaten aan Museum Panorama Mesdag, kunt u in uw testament een legaat opnemen waarin u de gewenste gift specificeert.

Dit kan een geldbedrag zijn zonder specifiek doel binnen het museum te benoemen, of een specifiek doel als educatie, het gebouw of de collectie. In een testament kunt u het museum opnemen door middel van een erfstelling of een legaat, waarmee u een percentage van uw nalatenschap, een vast bedrag of een kunstwerk schenkt. Uw wensen kunt u bespreken met uw notaris. Indien gewenst adviseert het museum u graag over de mogelijkheden.

Contact

Marije Beckers | Office & relatiemanager
steun@panorama-mesdag.nl

  • Vlootschouw ter gelegenheid van de inhuldiging van H.M. Koningin Wilhelmina, 1898,olieverf op doek, 138 x 178 cm, Museum Panorama Mesdag
Stoomschepen en zeilschepen op rustig water en pastel roze en blauwe lucht