Bijdragen aan behoud van erfgoed

Over het mecenaat

Bijdragen aan het voortbestaan

Vandaag de dag zijn mecenassen nog altijd belangrijk voor het voortbestaan van de unieke collectie van Museum Panorama Mesdag. Daarom biedt het museum de mogelijkheid om je aan te sluiten bij het Mesdag Mecenaat.

Speerpunten

Het herstel en verduurzaming van het museum zijn de belangrijkste prioriteiten voor de komende jaren in het beleid van het Mesdag Mecenaat. In de periode '23-'25 zal de financiering rondom tentoonstellingen, collectiebeheer, educatie, alsook de verduurzaming van het museumgebouw en (klimaat)installaties het focuspunt zijn in de steun die het Mesdag Mecenaat verleent.

Netwerk en ontwikkeling

Het Mesdag Mecenaat is niet alleen vrager van financiële steun, maar verbindt en draagt bij aan een mooie en belangrijke ontwikkeling op het gebied van cultuur en historie rondom Hendrik Willem Mesdag en Sientje van Houten.

Ontwikkel een eigentijds netwerk in een bijzondere culturele en historische omgeving. En draag met jouw steun bij aan het herstel, behoud (museum & collectie) en optimalisatie (verduurzaming) van Museum Panorama Mesdag.

Privileges

Als dank voor de steun van mecenassen worden jaarlijks minimaal twee persoonlijke contactmomenten georganiseerd. Hierbij word je uitgenodigd voor een programma op maat met familie of relaties uit het eigen netwerk. Dit is uiteraard in balans zijn met orde van grootte in steun.

Daarnaast worden mecenassen uitgenodigd voor belangrijke previews, openingen en evenementen, en worden zij desgewenst genoemd op een begunstigersbord in het museum.

  • Sientje Mesdag – van Houten, Schaapskooi bij ondergaande zon, ca. 1880, olieverf op doek, 50,5 x 60,3 cm, particuliere schenking, langdurig bruikleen via de stichting Mesdag-van Houten
Schilderij van twee herders die een kudde schapen naar binnen begeleiden bij ondergaande zon