Nieuwsuur

Het grootste schilderij van Nederland is 140 jaar oud

Uitzending van 18-05-2021, Nieuwsuur.

Item ter gelegenheid van het 140-jarig jubileum van Museum Panorama Mesdag. Nazaten van Hendrik Willem Mesdag komen aan het woord en Hoofd museale zaken Suzanne Veldink vertelt over de totstandkoming van het Panorama van Scheveningen in 1881.

Art Rocks

Deelnemende artiesten brengen hun nummer, geïnspireerd op een werk uit de collectie van Museum Panorama Mesdag, ten gehore in de museumronde 2021.

Hoe klinkt een Mesdag?

Voor de muziekcompetitie Art Rocks schrijven artiesten een nummer bij een door hun gekozen kunstwerk uit een Nederlands museum. In deze aflevering komen de artiesten aan bod die zich lieten inspireren door de collectie van Museum Panorama Mesdag. De artiesten GINO, SCHAVUIT ( ف ), GERCØH., Emb-S, Marble Waves, Martijn van Delft, Sammie Sedano en Rubenson strijden voor een plek in de finale. Want daar mogen ze in poptempel Paradiso in Amsterdam hun nummer ten gehore brengen in de hoop de winnaar te worden van Art Rocks 2021.

My Daily Shot of Culture

Cultuurvlogger Jip neemt je mee door de zalen en het Panorama van Scheveningen.

Vroege Vogels

Hoe schilder Mesdag de duinen wilde beschermen

Presentator Menno Bentveld en conservator Suzanne Veldink op het panorama

"Het is een ongebruikelijk uitstapje voor de ploeg van Vroege Vogels TV: een bezoek aan Panorama Mesdag, het grootste schilderij van Nederland. Maar wat heeft het panorama te maken met Meijendel en welke boodschap wilde schilder Mesdag uitdragen met zijn doek?"

Aldus Vroege Vogels. Nieuwsgierig? De video is te bekijken via de site van Vroege Vogels. Uitzending van 16 oktober 2020.

Zeegezichten

In opdracht van Feest aan Zee (200 jaar badplaats Scheveningen) kwam conceptontwikkelaar Matthijs de Groot met het idee over een serie van twaalf filmpjes: Zeegezichten. Deze video's tonen ‘hoe diep, gevarieerd en verrassend cultuur en de zee in Den Haag met elkaar zijn verweven’.

In deze aflevering bekijkt kustbeheerder Jeroen Rietdijk hoe grillig en gevaarlijk de kustlijn bij Scheveningen was in 1881, toen Hendrik Willem Mesdag zijn beroemde panorama maakte.

Juli 2018

Het Klokhuis neemt je mee

Museum Panorama Mesdag, het grootste schilderij van Nederland!

Uitzending ZAPP, januari 2016.

Man en Kunst

Lucas de Man bezoekt Museum Panorama Mesdag, deel 1

Uitzending AVROTROS, april 2016.

Man en Kunst

Lucas de Man bezoekt Museum Panorama Mesdag, deel 2

Uitzending AVROTROS, april 2016.

Moving Mesdag

Een samenwerking tussen Museum Panorama Mesdag en Samsung

Panorama Mesdag en Samsung zijn in 2015 genomineerd voor de sponsorring met het project Moving Mesdag in de categorie Kunst en Cultuur. De SponsorRing is de jaarlijkse prijs voor de beste sponsorcases van Nederland.