Heden en verleden

Kijken en kijkers in het museum

Stereo of virtual reality

De historische foto’s zijn met een stereokijker te bekijken maar de museumbezoeker kan ook kiezen voor een virtual reality 3D-bril. Hiervoor is een speciale app ontwikkeld door VR/Heroes. Ook is er oud beeldmateriaal op film te zien afkomstig uit het Haagse Tooverlantaarnmuseum.

Panorama Mesdag geeft met deze tentoonstelling een divers beeld van de twee werelden waarin Mesdag zich bewoog en biedt een breed historisch perspectief met gebruik van moderne en oude beeldtechnieken.

Holmes kijker stereofotografie

Holmes kijker, stereofoto's.

2015 Mesdagjaar

Dit jaar viert Den Haag 100 jaar cultureel nalatenschap van Mesdag. Eind 19e eeuw heeft Mesdag Den Haag (inter)nationaal op de culturele kaart gezet. Naast zeeschilder was Mesdag ook een belangrijke inspirator voor veel schilders van de Haagse School. Sindsdien zijn Mesdag en de stad Den Haag onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met verschillende tentoonstellingen, symposia en evenementen belichten verschillende Haagse musea en culturele instellingen in 2015 de vele gezichten van dit Haagse icoon. Meer informatie vindt u op www.mesdagjaar.nl

  • 1910, Jacob Pronkstraat 86 (aan de straat) en 88-90 (via poort toegankelijk). De huisnummers werden omstreeks 1910: 116, 118 en 120. Moeders en kinderen poseren voor de poort , Uitgave Stereo-Travel Co., Corona, New York City, nr. 22, Collectie Haags Gemeentearchief.
  • 1910, Noordeinde ter hoogte van het paleis en standbeeld Willem van Oranje, Uitgave Stereo-Travel Co., Corona, New York City, nr. 19, Collectie Haags Gemeentearchief.
  • Ca. 1858, strand ter hoogte van Seinpostduin; op de achtergrond Paviljoen Von Wied, Uitgave Gaudin et Frère, Alexis, Paris, nr. 26, Collectie Haags Gemeentearchief